bewaar
Kippensoep
Kippensoep
bewaar

Kippensoep

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

25 min. bereiden
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

340 ml

kippenbouillon met kipvlees in pot

510 ml

kraanwater

100 g

witte snelkookrijst

4 takjes

verse peterselie

1

middelgroot ei

5 el

citroensap

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

Aan de slag

1

Kippenbouillon door zeef in pan schenken. Water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Boven kopje peterselie fijn knippen.

2

Ei in kommetje loskloppen. Citroensap hieraan toevoegen. Kippenvlees aan bouillon toevoegen en ca. 1 min. meewarmen. Eimengsel toevoegen en met een vork doorroeren. 1 min. zachtjes doorkoken tot eiflinters gaar zijn.

3

Soep over de verwarmde borden of koppen verdelen. Garneren met peterselie.

Kippensoep

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig