Amandeltaart
bewaar
bewaar

Amandeltaart

1 uur bereiden
2 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. In schone, vetvrije kom eiwitten met zout stijf kloppen. In grote pan met dikke bodem 250 g suiker met 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur in ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Van vuur af amandelpoeder, eierdooiers, eiwit, boter en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor scheppen. Op laag vuur mengsel voortdurend roeren tot dik beslag ontstaat. Beslag laten afkoelen. Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Beslag in springvorm doen. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Taart in vorm ca. 2 uur laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooien met kaneelpoeder

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amandeltaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig