Bessenbavarois

285 kcal

30 min. bereiden, 4 uur wachten

3.2/5

(39)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 10 blaadjes witte gelatine

    witte gelatine

  • 1 citroen

    citroen

  • 225 gram zwartebessenjam

    zwartebessenjam

  • 400 ml volle yoghurt

    volle yoghurt

  • 4 eetlepels witte basterdsuiker

    witte basterdsuiker

  • 125 ml slagroom

    slagroom

  • 1 blikje bosbessen op lichte siroop

    bosbessen op lichte siroop

  • 0.5 theelepel olie om in te vetten

    olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • rasp

  • puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 liter


Nederland - Nederland

Aan de slag

  1. 8 blaadjes gelatine in ruim koud water weken. Schil van citroen schoonboenen en raspen, citroen uitpersen. In pan 3 eetlepels citroensap met -rasp aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen, pan van vuur nemen en gelatine in hete sap oplossen. 150 g jam door hete vloeistof roeren. In kom yoghurt met suiker loskloppen, jammengsel erdoor roeren en laten afkoelen tot lobbig mengsel. Slagroom stijf kloppen en door yoghurtmengsel spatelen. Vorm invetten en yoghurtmengsel erin scheppen. In koelkast ca. 1 uur afgedekt iets laten opstijven. Intussen rest van blaadjes gelatine in koud water weken. Bosbessen in zeef boven pan laten uitlekken. Opgevangen bessensap met rest van jam aan de kook brengen en iets laten inkoken. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete bessenmengsel oplossen. Bosbessen erdoor roeren en geheel laten afkoelen tot vloeistof iets begint op te stijven. Bessenmengsel over bavarois scheppen en gladstrijken. Bavarois in koelkast in ca. 3 uur verder laten opstijven.

  2. Bord op puddingvorm zetten, samen keren en bavarois uit vorm laten glijden. Bavarois in plakken snijden.

  • algemeenAls de bavarois niet uit de vorm wil komen, houd dan de vorm enkele tellen in heet water.

Wat vond je van dit recept?

Bessenbavarois

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig