Ge­le-pa­pri­kasoep

Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel.

(368) waardeer
voorgerecht Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel. 4 personen
3 368

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 min. in de paprika-olie op middelhoog vuur.
  2. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes. Voeg de paprikareepjes, bouillontablet, het water en de wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met tabasco en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en verdeel de crème fraîche erover. Garneer met tuinkers.

serveertip:

Ook lekker als amuse.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gele-paprikasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le-pa­pri­kasoep

1
1
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 min. in de paprika-olie op middelhoog vuur.

3
3
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes.

4
4
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kokend water
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de paprikareepjes, bouillontablet, het water en de wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.

5
5
  • 2 tl tabasco

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met tabasco en eventueel zout.

6
6
  • 125 g crème fraîche
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de soep over diepe borden en verdeel de crème fraîche erover. Garneer met tuinkers.

serveertip:

Ook lekker als amuse.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.