Kersen-kokoswentelteefjes
Kersen-kokoswentelteefjes

Kersen-kokoswentelteefjes

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

maizena

250 ml

rodebessensap

2 el

suiker

500 g

kersen

1

ei

4 el

vanillekwark

4 el

geraspte kokos

4 sneetjes

witbrood

20 g

boter

Dit heb je nodig

  • kersenontpitter

Aan de slag

In kom maizena losroeren met 2 el bessensap en suiker. In pan rest van sap aan de kook brengen. Maïzenapapje toevoegen en sap nog 5 sec. laten binden. Pan van vuur nemen en bessensaus laten afkoelen (tot lauw of koud). Intussen kersen schoonmaken en ontpitten. In diep bord ei loskloppen met kwark en helft van kokos. Brood ontkorsten en sneetjes een voor een door eimengsel wentelen. Eimengsel laten intrekken tot brood doorweekt is. In droge koekenpan rest van kokos kort roosteren. Kokos op bord laten afkoelen. In koekenpan boter smelten. Sneetjes brood in 5 min. aan beide zijden goudbruin bakken. Wentelteefjes op vier (warme) borden leggen en beleggen met kersen. Geroosterde kokos erover strooien en saus in dun straaltje rond wentelteefjes schenken.