Broccolisalade
Zou jij een salade meenemen voor de buurtbarbecue? Deze is zó gemaakt, en ook nog eens heel voedzaam.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water. Laat goed uitlekken
- Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
- Rasp 2 tl van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel uit. Schep de roosjes luchtig door de dressing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Was de little gem en sla uit. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
- Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Broccolisalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccolisalade
- 600 g broccoli
Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water. Laat goed uitlekken
- 1 el walnootolie
Verwarm in een steelpan de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
- ½ citroen
- 2 el walnootolie
Rasp 2 tl van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel uit. Schep de roosjes luchtig door de dressing.
- 1 el pijnboompitten
- 1 krop Little Gem sla
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Was de little gem en sla uit. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.