Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 min. bleekselderij in vergiet laten uitlekken. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren. Bleekselderij met veldsla en rucola mengen. Dressing kloppen van 5 el olie, 2 el whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.
Ontdooide garnalen goed droog deppen. In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen. Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen. Sla over zes grote wijnglazen verdelen. Garnalen erop leggen. Eventueel garneren met groen van bleekselderij.
Gerelateerde recepten
Cocktail van tijgergarnalen met whisky

voorgerecht
6 personen
230 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Bleekselderij in kom leggen, kokend water erop schenken en na 1 min. bleekselderij in vergiet laten uitlekken. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen, rucola grof scheuren. Bleekselderij met veldsla en rucola mengen. Dressing kloppen van 5 el olie, 2 el whisky, mosterd, dragon en zout en peper naar smaak.
Ontdooide garnalen goed droog deppen. In koekenpan in rest van olie garnalen op matig vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Rest van whisky over garnalen druppelen en op hoog vuur laten verdampen. Whiskydressing opkloppen en door sla scheppen. Sla over zes grote wijnglazen verdelen. Garnalen erop leggen. Eventueel garneren met groen van bleekselderij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 zak rauwe gepelde tijgergarnalen
2 stengels bleekselderij
½ zak veldsla
1 zakje rucolasla
7 eetlepels olijfolie
4 eetlepels whisky
1 theelepel mosterd
1 theelepel gedroogde dragon