Banaan met eiwitschuim en marmelade

185 kcal

20 min. bereiden

2.9/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 bananen

    bananen

  • 1 eetlepel gemalen kardemom

    gemalen kardemom

  • 4 eetlepel sinaasappelmarmelade

    sinaasappelmarmelade

  • 2 eiwitten

    eiwitten

  • 4 eetlepel suiker

    suiker

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet


2006 nr. 03 - Spannende smaken

Aan de slag

  1. Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven en de kromme kant naar elkaar in een ovenschaaltje. Strooi de kardemom erover en bestrijk de helften met marmelade. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg de suiker toe en klop het eiwit nog even door, tot het schuim mooi glanst. Schep telkens een kwart van het schuim tussen de banaanhelften. Schuif de ovenschaaltjes ca. 15 cm onder de hete grill en laat het eiwitschuim in 3-5 minuten goudbruin kleuren.

  • algemeenBestrooi de bananen in plaats van met kardemom met andere geurige specerijen, zoals kaneel of vijfkruidenpoeder.

Wat vond je van dit recept?

Banaan met eiwitschuim en marmelade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig