Ro­ze borst­plaat

(23) waardeer
hollands gebak 20 stuks
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • bakpapier
 • bak met opstaande rand (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Roer in een kleine pan met een dikke bodem de suiker, melk en room door elkaar en verwarm alles op heel zacht vuur tot de suiker is opgelost. Roer af en toe.
 2. Breng vervolgens het mengsel op iets hoger vuur aan de kook. Voeg de vruchtensiroop toe en laat het geheel inkoken tot het de goede dikte heeft. Dit kun je controleren door even door het mengsel te roeren en dan een druppel in een kommetje met koud water te laten vallen. Als de druppel in het water zijn vorm behoudt, is het mengsel voldoende ingekookt (dit duurt ca. 10 minuten).
 3. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel met een houten lepel goed door tot het ondoorzichtig wordt en je de lepel over de bodem van de pan hoort krassen.
 4. Schenk het suikermengsel in één keer in het met bakpapier beklede bakje. Je kunt borstplaat ook in koekvormpjes gieten. Laat de borstplaat afkoelen tot er witte vlekjes zichtbaar worden. Snijd daarna de borstplaat in stukken of druk hem voorzichtig uit de koekvorm.

Tip:

Bereid de borstplaat in kleine porties, dat maakt het inkoken en afkoelen een stuk makkelijker!

Tip:

Ook leuk om cadeau te doen!

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
 • energie 328 kcal
 • eiwit 1 g
 • koolhydraten 72 g
 • vet 4 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.