Grand dessert
Dit grand dessert is verzameling van zoete verleidingen. Genieten op z'n Frans!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 ml citroensorbetijs
- 250 ml yoghurtsorbetijs
- 95 g poedersuiker
- 3 tl kraanwater
- 100 g witte chocolade
- 8 diepvries slagroomsoesjes
- 50 g mihoen
- 1 vanillemilkshake (beker)
- 4 el sinaasappellikeur (Gall&Gall)
Keukenspullen
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
- Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden. Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
- Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet tot gebruik in de vriezer.
- Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker. Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
variatietip:
Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.
kookstaptip:
Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 85 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Grand dessert
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grand dessert
- 250 ml citroensorbetijs
- 250 ml yoghurtsorbetijs
Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden.
- 50 g poedersuiker
- 3 tl kraanwater
Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur.
Tip: Voeg meer water toe als dit nodig is.
Tip: Voor een extra feestelijk tintje kan je het water vervangen door sinaasappellikeur.
- 100 g witte chocolade
- 8 diepvries slagroomsoesjes
Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
Laat de soesjes in 1 uur ontdooien. Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
- 50 g mihoen
- 45 g poedersuiker
Zet tot gebruik in de vriezer. Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker.
Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
- 1 vanillemilkshake
Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 el sinaasappellikeur
Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
variatietip:
Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.
kookstaptip:
Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.