Pannenkoekjes met cranberrycompote

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g suiker
- ½ theelepel kaneel
- 250 g cranberry's
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- poedersuiker
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Breng de suiker, kaneel en 50 ml water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe. Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten. Laat de cranberrycompote afkoelen. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoekjes tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten. Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.
Tip:
Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 54 g
- vet 13 g