Meringues met mango en pistachenootjes
380 kcal
15 min. bereiden, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
3 grote eieren
eieren
150 gram fijne suiker
fijne suiker
3 eetlepel citroensap
citroensap
1 theelepel maizena
maizena
1 zakje ongezouten pistachenoten
ongezouten pistachenoten
3 eetlepel honing
honing
1 mespunt saffraan
saffraan
1 mango
mango
4 bolletjes sorbetijs
sorbetijs
Dit heb je nodig
mixer
bakplaat, bekleed met bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 03 - Vrolijk Pasen!
Verwarm de oven voor op 125 °C. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf (het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en 2 el citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst, als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maizena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekenpan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rest van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met een bolletje mango sorbetijs.
- algemeenMeringues zijn desserts van opgeklopt eiwit en suiker. Om het eiwit goed stijf te laten worden, moet de suiker tijdens het mixen in delen toegevoegd worden. Om dezelfde reden mag het eiwit geen spoortje vet bevatten. Zorg dat er bij het splitsen van de eieren geen eigeel in het eiwit terechtkomt, en maak je beslagkom vetvrij door hem met een halve citroen in te wrijven.
Meringues met mango en pistachenootjes

nagerecht
4 personen
380 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 125 °C. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf (het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en 2 el citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst, als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maizena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekenpan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rest van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met een bolletje mango sorbetijs.
algemeen:Meringues zijn desserts van opgeklopt eiwit en suiker. Om het eiwit goed stijf te laten worden, moet de suiker tijdens het mixen in delen toegevoegd worden. Om dezelfde reden mag het eiwit geen spoortje vet bevatten. Zorg dat er bij het splitsen van de eieren geen eigeel in het eiwit terechtkomt, en maak je beslagkom vetvrij door hem met een halve citroen in te wrijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 grote eieren
150 g fijne suiker
3 el citroensap
1 tl maizena
1 zakje ongezouten pistachenoten
3 el honing
1 mespunt saffraan
1 mango
4 bolletjes sorbetijs
Dit heb je nodig
mixer
bakplaat, bekleed met bakpapier




