Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10-15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat. Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie.
- algemeenDeze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.
Romige bosuitjessoep

bijgerecht
4 personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10-15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat. Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie.
algemeen:Deze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el boter
250 g aardappelen
4 zakjes bosuitjes
1 l kippenbouillon
125 ml slagroom
1 tl nootmuskaat
2 el verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer