bewaar
Crêpes Suzette stap-voor-stap
Crêpes Suzette stap-voor-stap
bewaar

Crêpes Suzette stap-voor-stap

30 min. bereiden
1 uur wachten
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

120 g

tarwebloem

8 g

vanillesuiker

1 mespunt

zout

200 ml

halfvolle melk

80 ml

kraanwater

300 ml

vers sinaasappelsap

50 ml

citroensap

125 g

donkere basterdsuiker

60 g

ongezouten roomboter

4 el

sinaasappellikeur

Aan de slag

1

Splits 1/3 van de eieren, alleen de eidooier wordt gebruikt. Zeef de bloem in een kom en meng de vanillesuiker en het zout erdoor. Maak in het midden een kuil en doe de rest van de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.

2

Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8-10 min. zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen. Smelt de helft van de boter en roer dit door het beslag.

3

Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak zo ook de andere crêpes.

4

Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur. Vouw de crêpes op in vieren en leg ze een voor een in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld. Schenk de sinaasappellikeur in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes en serveer direct.

Flamberen

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crêpes Suzette stap-voor-stap

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig