Feestcakejes

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (80 g)
- 200 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 175 g boter (gesmolten)
- 1 zakje gebaksglazuur (125 g)
- 40 g confetti ((potje) of tumtum)
Keukenspullen
- papieren cakevormpjes
- kaarsjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los met de basterd- en vanillesuiker. Roer in gedeelten het bakmeel erdoor en voeg een flinke mespunt zout toe. Roer de boter door het beslag. Zet de cakevormpjes op een bakplaat en vul ze tot de helft met het beslag. Bak de cakejes in 15-20 min. gaar en goudbruin. Maak het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over de cakejes. Versier de cakejes en zet de kaarsjes erop. U kunt de cakejes ook 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Hoe breek je een ei?
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 165 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 22 g
- vet 7 g