Soupe au pistou
Soupe au pistou
bewaar
bewaar

Soupe au pistou

45 min. bereiden
72waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'. Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn. Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.

2

Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor. Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.

3

Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.

serveertipLekker met stokbrood.
algemeenU kunt de pistou en de soep van tevoren klaarmaken. Voeg de witte bonen, de schelpjespasta en de pistou pas toe vlak voordat je de soep opdient. Kook de bonen en pasta in tien minuten in de soep gaar en roer als laatst de pistou er per portie door.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soupe au pistou

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig