Provençaalse witte-wijnmarinade

5 min. bereiden, 1 uur wachten

3.9/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

Het Barbecueboek - Het Barbecueboek

Aan de slag

  1. Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

  • algemeenLekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.

Wat vond je van dit recept?

Provençaalse witte-wijnmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig