Provençaalse witte-wijnmarinade
5 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
½
200 ml
½ eetlepel
1 eetlepel
1 eetlepel
1
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Het Barbecueboek - Het Barbecueboek
Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
- algemeenLekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.
Provençaalse witte-wijnmarinade

bijgerecht
1 persoon
5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
algemeen:Lekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
½ citroen
200 ml witte wijn
½ eetlepel witte-wijnazijn
1 eetlepel tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
1 sjalot



