Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
Provençaalse witte-wijnmarinade
5 min. bereiden / 1 uur wachten
6 ingrediënten
- algemeenLekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.
Gerelateerde recepten
Provençaalse witte-wijnmarinade

bijgerecht
1 personen
5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
algemeen:Lekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
½ citroen
200 ml witte wijn
½ eetlepel witte-wijnazijn
1 eetlepel tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
1 sjalot