Spiesen van ananas met kaneel

245 kcal

15 min. bereiden, 20 min. wachten

3.5/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue


Het Barbecueboek - Het Barbecueboek

Aan de slag

  1. Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In kom sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing en kaneel door elkaar kloppen. Elke plak ananas in 3 stukken snijden en harde kern verwijderen. Stukken ananas door marinade scheppen en op kamertemperatuur 20 min. marineren. Af en toe omscheppen. Stukken ananas laten uitlekken en marinade opvangen. Telkens 3 stukken ananas op 2 geweekte prikkers rijgen. Opgevangen marinade in schaaltje schenken en crème fraîche erdoor kloppen. Spiesen en sausje tot gebruik in koelkast bewaren.

  2. Spiesen op ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesen over vier borden verdelen en marinadesausje erover lepelen. Bestrooien met amandelschaafsel en direct serveren.

Wat vond je van dit recept?

Spiesen van ananas met kaneel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig