Honingmousse met rozemarijn en dadels
Honingmousse met rozemarijn en dadels

Honingmousse met rozemarijn en dadels

25 min. bereiden
1 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 takje

rozemarijn

4 eetlepels

vloeibare honing

3 blaadjes

witte gelatine

75 g

gedroogde dadels

250 ml

slagroom

4

kaneelkoekjes

Dit heb je nodig

  • schaaltjes à inhoud ca. 1 1/2 dl

Aan de slag

1

Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen. Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.

2

Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Garneren met kaneelkoekjes.