Sachertaart
Sachertaart

Sachertaart

1 uur 35 min. bereiden
1 uur wachten
88waarderingen

Ingrediënten

10 porties

250 g

bittere chocolade met 72% cacao

150 g

boter of margarine

225 g

poedersuiker

5

eieren (middel groot)

zout

1 zakje

vanillesuiker

150 g

bloem

2 theelepels

bakpoeder

1 pot

abrikozenjam

1 bekertje

slagroom

1 eetlepel

suiker

1 eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vorm invetten. 150 G chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocolade en 150 g poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen. Eierdooiers een voor een door chocolademassa kloppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuiker met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen.

2

Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken snijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten. Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 eetlepels slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen. Taart in punten snijden en garneren met toef slagroom.