Wontonsoep
Van oorsprong is wontonsoep een Cantonese specialiteit met een scala aan variaties; deze krijgt een Nederlands tintje door de bladspinazie.

Advertentie
Ingrediënten
- 175 g kipfilet
- 125 g diepvries tijgergarnalen (rauw en gepeld, ontdooid)
- 1 bosui (zakje a 3 stuks)
- 1 tl droge sherry
- 2 tl sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 5 vellen diepvries filodeeg (ontdooid)
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
- 100 g eiermie
- 150 g spinazie (gewassen)
- 1 el oestersaus
- 1 el gembersiroop (flesje a 250 ml)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kip in stukjes en de bosui in ringetjes. Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus en sesamolie door. Breng op smaak met peper even eventueel zout.
- Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
- Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
- Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Filodeeg gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Wontonsoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wontonsoep
- 175 g kipfilet
- 125 g diepvries tijgergarnalen
- 1 bosui
- 1 tl droge sherry
- 2 tl sojasaus
- 1 tl sesamolie
Snijd de kip in stukjes en de bosui in ringetjes. Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus en sesamolie door. Breng op smaak met peper even eventueel zout.
- 5 vellen diepvries filodeeg
Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken.
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
- 100 g eiermie
- 150 g spinazie
- 1 el oestersaus
- 1 el gembersiroop
Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in ruime kommen en serveer met eetstokjes.