Engelse cake
Engelse cake
bewaar
bewaar

Engelse cake

15 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
88waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en basterdsuiker in ca. 4 min. luchtig. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje de eieren toe. Gaat het mengsel schiften, voeg dan iets bloem toe. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit.

2

Zeef het bakpoeder met de bloem en doe bij het botermengsel. Spatel met het rasp luchtig door het beslag. Schep het beslag in de met boter ingevette vorm en zet 20 min. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen.

3

Halveer de cake horizontaal. Rasp de oranje schil van de tweede sinaasappel. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Roer het rasp en 3 el sap erdoor. Verdeel de helft van de slagroom over de cakebodem. Bedek met de andere cakehelft. Bestrijk met de resterende slagroom. Schil met een scherp mes het wit van de sinaasappel. Snijd de vrucht in dunne plakken en verdeel over de slagroom.

algemeenU kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel. Volg op de dag zelf de bereiding vanaf de cake halveren.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Engelse cake

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig