Spinazie met bechamelsaus

455 kcal

30 min. bereiden, 25 min. wachten

3.4/5

(53)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 grote ui

    ui

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 zakken spinazie

    spinazie

  • 40 gram boter

    boter

  • 40 gram bloem

    bloem

  • 500 ml volle melk

    volle melk

  • 1 nootmuskaat

    nootmuskaat

  • 2 eieren

    eieren

  • 125 gram Parmezaanse kaas

    Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm


2010 nr. 03 - Lekker weer lente

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min. glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten.

  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min. inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe.

  3. Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in de ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 25 min. in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.

  • Bechamelsaus maken

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Spinazie met bechamelsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig