Spinazie met bechamelsaus
455 kcal
30 min. bereiden, 25 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel olijfolie
olijfolie
1 grote ui
ui
1 teen knoflook
knoflook
2 zakken spinazie
spinazie
40 gram boter
boter
40 gram bloem
bloem
500 ml volle melk
volle melk
1 nootmuskaat
nootmuskaat
2 eieren
eieren
125 gram Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 nr. 03 - Lekker weer lente
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min. glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min. inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe.
Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in de ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 25 min. in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Spinazie met bechamelsaus

bijgerecht
4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min. glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min. inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe.
Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in de ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 25 min. in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el olijfolie
1 grote ui
1 teen knoflook
2 zakken spinazie
40 g boter
40 g bloem
500 ml volle melk
1 nootmuskaat
2 eieren
125 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm




