Perziksalade

indiaas
voorgerecht
2 personen
3
37
Advertentie
Ingrediënten
- ½ tl gemalen komijn (potje 20 g)
- ½ citroen (schoongeboend)
- 1 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
- 2 el zonnebloemolie
- ¼ tl gemalen koriander (potje 30 g)
- 75 g spinazie (zak 300 g)
- ½ bakje verse munt ((a 15 g), alleen de blaadjes)
- 2 rijpe perziken (in partjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de komijn totdat de geur vrijkomt. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp de gember. Klop een dressing van de rasp, de helft van het citroensap, de gember, olie, koriander, komijn, peper en zout.
- Meng in een kom de spinazie, munt en dressing. Verdeel de salade over 2 borden. Leg de perzik op de salade en besprenkel met de rest van het citroensap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 10 g
- vet 7 g
Ook te zien in
Kookboek: India