Ingrediënten
4 personen
1
citroen
1
sinaasappel
100 ml
sherry
4 el
kristalsuiker
1 zakje
vanillesuiker
12
gedroogde vijgen
1 beker
slagroom
1 bak
slagroomijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel
Aan de slag
Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schenk het sap in een steelpan. Voeg de sherry, 3 el kristalsuiker en 1/2 zakje vanillesuiker toe en breng aan de kook. Voeg de vijgen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. wellen. Neem de pan van het vuur en laat minstens 15 min. afgedekt staan.
Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
Verwarm de vijgensaus. Neem 4 ijscoupes en schep in elke coupe 2 bolletjes slagroomijs. Verdeel de saus erover en garneer met de slagroom.
Slagroomijs met vijgensaus

nagerecht
4 personen
530 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schenk het sap in een steelpan. Voeg de sherry, 3 el kristalsuiker en 1/2 zakje vanillesuiker toe en breng aan de kook. Voeg de vijgen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. wellen. Neem de pan van het vuur en laat minstens 15 min. afgedekt staan.
Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
Verwarm de vijgensaus. Neem 4 ijscoupes en schep in elke coupe 2 bolletjes slagroomijs. Verdeel de saus erover en garneer met de slagroom.
algemeen:U kunt de vijgensaus een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 citroen
1 sinaasappel
100 ml sherry
4 el kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
12 gedroogde vijgen
1 beker slagroom
1 bak slagroomijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel