Aardbeientompouce
Aardbeientompouce

Aardbeientompouce

Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.

25 min. bereiden
40 min. wachten
173waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

250 ml

volle melk

20 g

custardpoeder

3 el

suiker

1 bakje

aardbeien

1 el

aardbeien limonadesiroop

6 el

poedersuiker

1 bekertje

slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen). Bak ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.

2

Breng de melk aan de kook, maar houd 4 el apart. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe. Kook op laag vuur al roerend 2 min. door. Laat 30 min. afkoelen.

3

Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 tl water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur. Klop de slagroom met 2 el suiker stijf. Verdeel de custard, aardbeien en slagroom over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften. Bedek met geglazuurde helften. Garneer met de halve aardbeien.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.