bewaar
Andijvie met ketjap, rode peper & taugé
Andijvie met ketjap, rode peper & taugé
bewaar

Andijvie met ketjap, rode peper & taugé

10 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

andijvie

1 teen

knoflook

1

rode peper

3 el

zonnebloemolie

2 el

ketjap manis

1 bakje

taugé

Aan de slag

1

Snijd de harde onderkant van de struik andijvie. Was de andijviebladeren en scheur ze in grove stukken.

2

Snijd de knoflook grof en snijd de rode peper in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de peper 1 min. Voeg de andijvie in delen toe, wacht tussendoor steeds tot het eerdere deel een beetje geslonken is. Roerbak de andijvie op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.

3

Breng de andijvie op smaak met de ketjap en peper en zout. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.

algemeenVariatie 1: Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Breng op smaak met 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) en peper en zout. Bestrooi met 3 el grof gehakte cashewnoten. Variatie 2: Andijvie is rauw ook lekker. Snijd het blad van struik in reepjes en meng met 1 zak eikenbladsla melange (100 g). Voeg 1 zoete en frisse appel (bijv. elstar) in blokjes en 1 duopak hamreepjes (200 g) toe. Maak een dressing van 3 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 1 tl grove mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing door de sla. Lekker met 150 g blauwaderkaas in blokjes erover.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Andijvie met ketjap, rode peper & taugé

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig