Cassoulet terrine
Cassoulet terrine
bewaar
bewaar

Cassoulet terrine

35 min. bereiden
3 uur wachten
29waarderingen

11 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle worsten behalve de rookworst in de ovenschaal en laat ze in 15 min. in de oven gaar worden.

2

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de prei in de lengte tot halverwege in. Haal de preibladeren voorzichtig los van elkaar en spoel ze schoon. Gebruik alleen de mooie, hele bladeren. Snijd de ronde buitenkant van de winterpeen recht af. Snijd de wortel in de lengte twee keer doormidden, zodat je vier vierkante repen hebt. Blancheer in het kokende water de prei-bladeren 2 min. en de wortel 4 min. Laat afkoelen in koud water.

3

Bekleed de terrine- of cakevorm helemaal met plakjes katenspek: laat de plakjes elkaar overlappen en aan alle kanten minimaal 5 cm over de rand naar buiten hangen.

4

Halveer de rookworst en snijd de achterham in 3 repen. Rol de helft van de worsten uit de oven in preibladeren. Schik alle worsten, de wortelrepen, de achterhamrepen en de bonen in de terrinevorm voorzichtig strak tegen elkaar.

5

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen de vleesfond in een pan tot deze handwarm is. Los de gelatine erin op. Verdeel de fond voorzichtig over de terrine. Vouw de plakjes katenspek over de terrine. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vorm voor serveren even in heet water, zodat je de terrine gemakkelijk kunt storten. Snijd de terrine in 16 plakken. Serveer 2 plakken per persoon. Lekker met knapperig brood.

algemeenU kunt de terrine 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cassoulet terrine

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig