Monchoutaart met kersen en bastogne

Deze klassieke Monchoutaart combineert de romige MonChou met de knapperige bodem van Bastognekoeken en een topping van kersen. Perfect als feestelijk dessert of bij de koffie. Bekijk het Allerhande recept!

575 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter. Maal de koeken in de keukenmachine fijn. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Klop ondertussen met een handmixer de roomkaas met de basterdsuiker, het zout en vanille-extract los.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de slagroom stijf met de klop-fix. Spatel het rasp en de slagroom in delen door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

  4. Verdeel het vlaaifruit over de taart en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd voorzichtig met een mesje langs de randen en verwijder de springvorm.

  • combinatietipLekker met plakjes banaan. Snijd 2 bananen in plakjes en verdeel voor het vlaaifruit over de bovenkant van de taart.
  • resttipSnijd de rest van de citroen in dunne plakjes als versiering voor de taart of doe het in water voor een fris drankje!
  • bewaartipJe kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Monchoutaart met kersen en bastogne

Deze klassieke Monchoutaart combineert de romige MonChou met de knapperige bodem van Bastognekoeken en een topping van kersen. Perfect als feestelijk dessert of bij de koffie. Bekijk het Allerhande recept!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig