Proeverij van citrusfruit
Proeverij van citrusfruit
bewaar
bewaar

Proeverij van citrusfruit

35 min. bereiden
2 uur wachten
4waarderingen

Aan de slag

1

Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Breng in een pannetje de room met de suiker al roerend aan de kook. Kook de room 1 min. heel zachtjes en neem het pannetje van het vuur. Roer de rasp en sap van de citroen door de room. Schenk de room in 4 kleine glaasjes en laat de room in de koelkast in 2 uur opstijven.

2

Breng in een steelpan 150 ml water met de geleisuiker aan de kook, voeg het grapefruitsap toe en kook de gelei al roerend zachtjes 4 minuten. Verdeel de gelei over 4 kleine glaasjes en laat ze ook in de koelkast 2 uur opstijven.

3

Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Al het wit moet eraf zijn. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep in een kom de partjes sinaasappel met het limoensap om. Verdeel de sinaasappel ook over 4 glaasjes en zet ze ook 2 uur in de koelkast.

4

Zet de glaasjes op een groot bord en serveer er een lange lepels bij.

algemeenWijntip: Sauternes wordt gemaakt van edelgerotte druiven die de zoete wijn nuances van honing, noten en gekonfijte sinaasappel geven. Die smaak sluit naadloos aan bij de citrusproeverij.
algemeenMaart is de maand om nog even van citrusfruit te genieten. Dit chique en elegante nagerecht is allesbehalve ingewikkeld om te bereiden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Proeverij van citrusfruit

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig