bewaar
Speculaascake
Speculaascake
bewaar

Speculaascake

Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen.

1 uur 15 min. bereiden
365waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

ongezouten roomboter

200 g

lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

4

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

4 tl

koek- en speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • cakevorm (26 cm)

Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

2

Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.