Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

½ dl

slagroom

6

verse vijgen

300 g

vanillekwark

25 g

roomboter

35 g

poedersuiker

2 eetlepels

balsamicoazijn

4

gebaksschelpen

Aan de slag

1

Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelrasp en slagroom tegen de kook aan verwarmen, iets laten afkoelen. Intussen vijgen in plakken snijden. In kom kwark en slagroom door elkaar roeren.

2

In koekenpan boter smelten. Poedersuiker, 2 eetlepels sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt), balsamicoazijn en 1 eetlepel water door boter roeren en mengsel tot siroop roeren. Plakken vijg ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Gebaksschelpen of pasteibakjes op vier borden zetten. Bij pasteibakjes kapje eruitsnijden. Kwark in bakjes scheppen en taartjes beleggen met warme vijgen. Siroop rond taartjes druppelen.