Witte chocoladetruffels
Te lekker om te laten deze zelfgemaakte truffels van 3 soorten chocolade en gember.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 cm verse gember
- 150 g pure chocolade 72%
- 125 ml verse slagroom
- 1 tl espresso-oploskoffie
- 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 g witte chocolade
- 200 g witte chocolade met crisped rice
- 1 el poedersuiker
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Snijd de gember in plakjes. Breng de slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 min. trekken.
- Breng de room weer aan de kook, neem van het vuur en los de pure chocolade, de oploskoffie en de boter erin op onder voortdurend roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes van ca. 1 1/2 cm doorsnee (quenelles) van het pure chocolademengsel. Schep ze op het papier. Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 min. hard worden. Past de plaat niet in de vriezer, gebruik dan een groot bord.
- Smelt de 2 soorten witte chocolade samen au bain-marie. Neem de bakplaat uit de vriezer en doop de balletjes pure chocolade met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter. Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 min. uitharden. Bestrooi licht met poedersuiker.
Tip:
U kunt de chocoladetruffels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Quenelles maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 125 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Witte chocoladetruffels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte chocoladetruffels

- 4 cm verse gember
- 150 g pure chocolade 72%
Schil de gember en snijd in plakjes. Hak de pure chocolade grof.

- 125 ml verse slagroom
Breng de slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 min. trekken.

- 1 tl espresso-oploskoffie
- 50 g ongezouten roomboter
Breng de room weer aan de kook. Neem van het vuur en los de pure chocolade, oploskoffie en boter erin op, blijf ondertussen roeren.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast.

Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes/quenelles van ca. 1.5 cm doorsnede van het pure chocolademengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 min. hard worden. Past de plaat niet in de vriezer, gebruik dan een groot bord.

- 200 g witte chocolade
- 200 g witte chocolade met crisped rice
Breek de 2 soorten witte chocolade in stukken en smelt samen au bain-marie. Zorg dat de vloeibare chocolade iets afkoelt zodat de truffels niet smelten.

Doop de chocoladeballetjes met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter.

- 1 el poedersuiker
Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 min. uitharden. Bestrooi licht met poedersuiker. Lekker!