bewaar
Rodewijnsaus
Rodewijnsaus
bewaar

Rodewijnsaus

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

20 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

100 g

wortelen

100 g

preien

250 ml

rode wijn

150 ml

gevogeltefond

5 g

verse tijm

2

takjes rozemarijn

1

gedroogde laurierblaadjes

30 g

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.

2

Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met biefstuk of ribeye.

Rodewijnsaus

Instructievideo - 00:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodewijnsaus

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig