Meloen spoom
Meloen spoom

Meloen spoom

10 min. bereiden
5 uur wachten
43waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 blikje

meloenblokjes

1 dl

gekoeld versgeperst sinaasappelsap

2 eetlepels

gembersiroop

1 fles

champagne

Dit heb je nodig

  • of keukenmachine

  • ijsbolletjestang

Aan de slag

1

In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.

2

Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.

tip

algemeenIn plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.