Peterselie-couscoussalade
Peterselie-couscoussalade

Peterselie-couscoussalade

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

trostomaat

3

bosuien

½

rode peper

75 g

couscous

150 ml

kraanwater

40 g

verse platte peterselie

½

kropsla

8 g

verse munt

1

citroen

2 el

Griekse olijfolie

Aan de slag

1

Snijd de rode peper in dunne reepjes en meng met de tomaat en de bosui. Breng op smaak met peper en zout.

2

Wel de couscous ca. 4 min. in 150 ml koud water.

3

Meng de couscous door het tomaat-bosuimengsel en voeg de peterselie, de munt en de sla toe. Breng op smaak met het citroensap, de olie en zout naar smaak. De salade hoort sappig en friszuur te zijn. Serveer direct.

tip

algemeenGebruik voor extra pit de hele rode peper.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.