Gemarineerde zoetzure uien
Gemarineerde zoetzure uien

Gemarineerde zoetzure uien

10 min. bereiden
4 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 grote

uien

2

citroenen

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

gembersiroop

1 theelepel

koenjit

2 theelepels

zwarte peperkorrels

2

laurierblaadjes

Dit heb je nodig

  • kleine weckpot inhoud ca. 3/4 liter

Aan de slag

Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden. Partjes in weckfles leggen. Citroenen uitpersen. In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen. Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen. Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen. Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren. Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker bij Indische gerechten of door salades