Schil de bietjes, snijd ze in stukken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de bouillon, azijn en ijsblokjes toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in glaasjes en garneer vlak voor serveren met wat zure room.
- algemeenLiever vegetarisch? Vervang de vleesbouillon dan door groentebouillon.
- algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Koude bietensoep

voorgerecht
4 personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bietjes, snijd ze in stukken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de bouillon, azijn en ijsblokjes toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in glaasjes en garneer vlak voor serveren met wat zure room.
algemeen:Liever vegetarisch? Vervang de vleesbouillon dan door groentebouillon.
algemeen:U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaal gekookte bieten
500 ml vleesbouillon
2 el rodewijnazijn
8 ijsblokjes
1 bekertje zure room
Dit heb je nodig
blender