Abrikozencrumble met cantuccini
Abrikozencrumble met cantuccini

Abrikozencrumble met cantuccini

55 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

abrikozen

65 g

koude roomboter

1 eetlepel

citroensap

10

cantuccini

75 g

bloem

40 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • springvorm doorsnede ca. 22 cm

Aan de slag

1

Abrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken. Taartvorm dun invetten met 1/2 eetlepel boter. Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen. Besprenkelen met citroensap. Cantuccini fijn verkruimelen (evt. in keukenmachine). In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen. Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden. Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden. Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat. 2 Theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.)

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen. Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken. Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.