Witlofsalade met grapefruits

bijgerecht
6 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 3 rode grapefruits
- 6 stronken witlof
- 4 el olijfolie extra vierge
- 50 g cashewnoten ongezouten
- 2 bosuitjes ((zakje 3 stuks), in ringetjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Pers de derde grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
- Halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern, snijd het lof in lange repen en verdeel over een lage schaal. Verdeel de partjes grapefruit erover. Meng het grapefruitsap met de olie en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Strooi vlak voor serveren de noten en bosui erover.

Citrus snijden
instructievideo
- 01:15 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 10 g
- vet 14 g