Aardappeltjes provençale
320 kcal
30 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 zak aardappelen
aardappelen
1 pakje gerookt ontbijtspek
gerookt ontbijtspek
2 eetlepel olijfolie
olijfolie
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 12 - Kerstféést!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden.
Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltje in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in ca. 15 min. knapperig en gaar.
- algemeenServeer de krieltjes als borrelhapje op een tapasprikker met een blaadje basilicum en een taggia olijf (potje 180 g).
Aardappeltjes provençale

bijgerecht
4 personen
320 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden.
Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltje in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in ca. 15 min. knapperig en gaar.
algemeen:Serveer de krieltjes als borrelhapje op een tapasprikker met een blaadje basilicum en een taggia olijf (potje 180 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak aardappelen
1 pakje gerookt ontbijtspek
2 el olijfolie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm




