Aardappeltjes provençale

320 kcal

30 min. bereiden, 15 min. wachten

3.2/5

(64)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 zak aardappelen

    aardappelen

  • 1 pakje gerookt ontbijtspek

    gerookt ontbijtspek

  • 2 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

    gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden.

  2. Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltje in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in ca. 15 min. knapperig en gaar.

  • algemeenServeer de krieltjes als borrelhapje op een tapasprikker met een blaadje basilicum en een taggia olijf (potje 180 g).

Wat vond je van dit recept?

Aardappeltjes provençale

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig