bewaar
Kip met appelmoes
Kip met appelmoes
bewaar

Kip met appelmoes

40 min. bereiden
45 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

appels

2 el

suiker

1 schaal

kippenpoten

1 el

paprikapoeder

1 pak

tuinerwten

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in stukjes. Doe in een pan met 50 ml water en de suiker. Laat op laag vuur in 25 min. tot moes koken.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kippenpoten met het paprikapoeder en peper en zout. Leg met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Braad in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 20 min.

3

Kook de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar. Giet af en meng de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.