bewaar
Tuinbonensalade met witte kaasblokjes
Tuinbonensalade met witte kaasblokjes
bewaar

Tuinbonensalade met witte kaasblokjes

40 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

linzen

1 tl

gedroogde tijm

2 tenen

knoflook

1 tl

zout

1 pak

tuinbonen

1 bos

radijs

100 g

witte kaasblokjes

1

citroen

4 el

olijfolie extra vierge

1 bakje

tuinkers

Aan de slag

1

Breng een pan met 1 liter water, de linzen, tijm, knoflook en het zout aan de kook. Kook op laag vuur in 25 min gaar. Giet af, doe in een schaal en laat afkoelen.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinbonen in 4 min. gaar. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Duw de bonen uit hun buitenste vliesjes (dubbeldoppen). Voeg met de radijs toe aan de linzen. Verkruimel de witte kaasblokjes erboven.

3

Schep de salade om. Besprenkel met het citroensap en de olie en verdeel over 4 schaaltjes. Bestrooi met de tuinkers. Breng op smaak met peper en zout.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.

Tuinbonensalade met witte kaasblokjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig