Gemarineerde ribeye
Gemarineerde ribeye

Gemarineerde ribeye

5 min. bereiden
30 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2

ribeye steaks

5 el

olijfolie

4 takjes

rozemarijn

½ potje

geroosterde paprika

2 tenen

knoflook

1 el

gedroogde oregano

tl

tabasco

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Dep de ribeyes droog. Meng de olie en de rozemarijn. Marineer hierin het vlees 30 min.

2

Snijd ondertussen de paprika's klein. Meng in een smalle kom met 4 el olie uit de pot van de paprika's, de knoflook en oregano. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tabasco toe. Bewaar afgedekt in de koelkast.

3

Rooster de ribeyes: in 4 min. rosé, in 8 min. well done. Keer halverwege. Serveer met de paprikasaus.

tip

algemeenU kunt de marinade en het sausje ook gebruiken voor kipfilet. Halveer 4 kipfilets in de lengte. Marineer 30 min. en rooster 3 min. Keer halverwege.