Aubergine met bosui
Aubergine met bosui

Aubergine met bosui

25 min. bereiden
10 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

2

aubergines

3 el

zeezout

1 zakje

bosui

6 el

olijfolie

1 bakje

munt

1 bakje

koriander

1

citroen

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.

2

Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.

3

Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.

tip

Aubergine grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:21 min.