bewaar
Omelet met paddenstoelen
Omelet met paddenstoelen
bewaar

Omelet met paddenstoelen

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

paddenstoelen voor pasta

150 g

shiitakes

1 bosje

salade-ui

75 g

ongezouten roomboter

15 g

verse platte peterselie

10

middelgrote eieren

1

AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd de paddenstoelen en shiitake in kwarten en de salade-ui in schuine stukken van 1 cm breed. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelemnmix en snijd fijn. Verhit ⅕ van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, shiitake, salade-ui en fijngesneden kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.

2

Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout. Mix goed door met een garde. Verhit ⅕ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een ¼ van het ei toe en bak 5 sec. Duw met een houten spatel het gestolde ei naar het midden, totdat de buitenkant van de omelet gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt. Verdeel een ¼ van de paddenstoelen over de omelet en vouw dicht.

3

Leg de omelet in de ovenschaal en houd warm in de oven. Bak zo nog 3 omeletten. Snijd het brood in plakken en serveer bij de omelet.

Omelet bakken

Instructievideo - 04:14 min.

Omelet met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig