Gebakken ananas met peperijs

360 kcal

10 min. bereiden, 40 min. wachten

3.8/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 ml vanilleroomijs

    vanilleroomijs

  • 0.5 eetlepel zwarte peperkorrels

    zwarte peperkorrels

  • 1 verse ananas

    verse ananas

  • 2 eetlepel suiker

    suiker

  • 25 gram roomboter

    roomboter

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • appelboor


2001 nr. 07 - Kleurrijk Mexico

Aan de slag

  1. Ontdooi het ijs in 20 min. Stamp ondertussen de peperkorrels grof in de vijzel. Schep de peper door het zachte ijs en vries 20 min. in. Snijd de ananas in 8 plakken. Snijd de schil van de plakken, maar laat 1 plak ongeschild. Steek de harde kern uit de ananas met een appelboor of een mes. Snijd alle plakken ananas in 4 parten. Bestrooi ze met suiker. Verhit de boter in de koekenpan en bak de ananas op halfhoog vuur in 5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Verdeel de warme ananas zonder schil over de coupes. Schep het peperijs erop. Garneer met de ongeschilde stukken ananas.

  • Vijzelen

    Instructievideo - 01:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Gebakken ananas met peperijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig