Mexicaanse tomatensalsa
Mexicaanse tomatensalsa

Mexicaanse tomatensalsa

Kun je een beetje pit wel hebben? Serveer deze dip dan eens bij de borrel.

15 min. bereiden
30 min. wachten
zeer pittig
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

trostomaten

1

rode ui

1 teen

knoflook

2

rode pepers

8 takjes

verse koriander

Kun je een beetje pit wel hebben? Serveer deze dip dan eens bij de borrel.

Aan de slag

1

Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de pepers schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.

2

Schep in een kom de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, de koriander, de limoensap en eventueel wat zout door elkaar. Laat de salsa saus minimaal 30 min. staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

tip

serveertipServeren als dipsaus voor tortillachips en al bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.