bewaar
Appelcrumble
Appelcrumble
bewaar

Appelcrumble

Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
495waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

tarwebloem

50 g

ongezouten roomboter

75 g

kristalsuiker

1 kg

Elstar appel

2 tl

gemalen kaneel

95 g

ongebrande hazelnoten

2 el

poedersuiker

8 bollen

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.

2

Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.

3

Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.

Elstar

Instructievideo - 05:55 min.