Appelcrumble

Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.

385 kcal

20 min. bereiden, 25 min. oventijd

3.2/5

(660)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)


2012 nr. 11 - Alles uit de oven

januari 2020 - januari 2020

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.

  2. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.

  3. Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.

  • Elstar

    Instructievideo - 05:55 min.

Wat vond je van dit recept?

Appelcrumble

Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig