Tijgertoetje

nagerecht
4 personen
4
137
Advertentie
Ingrediënten
- 9 dl melk
- 1 pakje puddingpoeder karamel
- 1 pakje puddingpoeder vanille
- slagroom (uit spuitbus)
- 12 chocolade Mikadostokjes
Keukenspullen
- glazen inhoud ca. 3 dl
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schenk 4 1/2 dl melk in een kom. Roer de poeder met karamelsmaak door de melk. Klop het mengsel met een garde of mixer in 3 minuten tot een bijna stijve pudding. Schep met een juslepel een laagje pudding van ongeveer 2 cm in elk longdrinkglas en zet de glazen ongeveer 1 minuut in de koelkast.
- Schenk 4 1/2 dl melk in een andere kom. Roer de poeder met vanillesmaak erdoor. Klop dit ook met een garde of mixer in 3 minuten bijna stijf. Schep met een andere lepel een laagje vanillepudding van 2 cm in elk glas boven op de karamelpudding. Laat ook dit laagje ongeveer 1 minuut stijf worden in de koelkast.
- Schep nu nog twee keer afwisselend een laagje karamel- en vanillepudding in elk glas.
- Zet de glazen ongeveer 10 minuten in de koelkast. Spuit daarna op elke pudding een toefje slagroom en steek er 3 chocoladestokjes in als versiering.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 57 g
- vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes